Over de voorstelling
CTRL_ALT_PRIVACY is een audiovisuele theaterervaring. Een thriller over één van de grootste vraagstukken van het afgelopen en komende decennium: onze digitale privacy. Geïnspireerd door de waargebeurde verhalen rond klokkenluiders als Katherine Gun, Julian Assange en Edward Snowden, is CTRL_ALT_PRIVACY een zenuwslopende klopjacht over vrijheid en controle. Een onzichtbare strijd tegen ondermijning en onaantastbare systemen die de bezoekers onderdompelt in een fictieve wereld met reële gevolgen. Een zoektocht naar een allesomvattend antwoord op de vraag: Wat is de waarde van (mijn) privacy?
Laat je door cybercrime-expert Esther in een zinderende achtervolging meevoeren, laat je opjagen door headhunter Clara. Achterhaal samen met de veiligheidsdienst de identiteit van gevaarlijke criminelen, terwijl ethisch-hacker Katharina de schaduwzijdes van onze digitale maatschappij voor je blootlegt. Wie heeft het gelijk aan haar zijde, hoe ver ga jij voor het maatschappelijke belang en wanneer kies je voor jezelf? Beslis wat privacy voor jou betekent.
CTRL_ALT_PRIVACY balanceert tussen het dilemma van veiligheid en privacy, en laat de bezoekers een ogenschijnlijk onvermijdelijke keuze: kies je voor veiligheid of privacy? En zou je die keuze heroverwegen als een dierbare wél iets te verbergen heeft?
Zoals algoritmes bepalen wat we online te zien krijgen, zo bepaalt jouw keuze tussen veiligheid en privacy hoe jij de voorstelling CTRL_ALT_PRIVACY zult beleven.
Theater op locatie
Met CTRL_ALT_PRIVACY komen we op een unieke locatie. De voorstelling speelt namelijk in de oude machine testhal van de Zwolse Spoorzone. Een locatie met een sterke link naar technologie en extra dikke deuren. Wandel jij dit weekend langs de beveiliging door de stalen deuren van Gebouw 26?
Pay what you can
Bij LINEA REKTA vinden we het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om onze voorstellingen te bezoeken, ongeacht de dikte van je portemonnee. Daarom werken wij tijdens het eerste speelweekend van CTRL_ALT_PRIVACY met een Pay what you can systeem. Je betaalt (achteraf) naar draagkracht. Dat bedrag kun je dus zelf bepalen. De één kan € 3,- missen, de ander € 50,-. Pay what you can!