• Introtekst:

    Become MY GENERATION en doe mee aan onze nieuwe voorstelling. 

    Theaterfirma LINEA REKTA maakt professionele voorstellingen met jonge mensen onder de voorstellingsserie MY GENERATION. 

koop direct kaarten

Voor de producties houden we twee keer in het jaar audities. Iedereen tussen de 12 en 24 jaar kan meedoen, ongeacht je ervaring. We werken met zowel beginnende als gevorderde acteurs.

Meedoen
Op dit moment zijn er geen audities. Houd onze site of nieuwsbrief in de gaten en lees wanneer je je weer kunt inschrijven!

Hoe werkt een auditie?
Een auditie is een soort sollicitatie. De regisseur kijkt naar de verschillende acteurs en stelt een cast samen die past bij de te maken productie. Je hoeft geen ervaring te hebben om auditie te komen doen. Wel moet je van theater houden en het leuk vinden om met anderen intensief toe te werken naar een professionele voorstelling.

Tijdens de auditie ga je samen met alle andere acteurs aan de slag. We starten met een fysieke acteurstraining en maken daarna, onder leiding van de regisseur, met de hele groep een scène. Je hoeft dus geen solo voor te bereiden of op een stip te staan.

Jij doet auditie voor ons en wij doen ook auditie voor jou. Jij beslist namelijk ook of je bij LINEA REKTA past. In een voorstelling spelen betekent een verbintenis aangaan. Dat komt van twee kanten.

Let op: Als jij je inschrijft voor een productie, dan verbind jij je aan een voorstelling en rekenen we erop dat jij bij alle repetities aanwezig bent. Het belang van de voorstelling is groot en tussentijds stoppen met de productie niet wenselijk.

Kosten
Wie in een voorstelling mee speelt, betaalt een bijdrage. Hiermee betaal je voor het hele traject van repetities en voorstellingen. De hoogte van deze bijdrage is € 275,00. Theaterfirma LINEA REKTA is een stichting zonder structurele subsidie en elke productie heeft een eigen begroting, waarin alle kosten opgenomen zijn. Wij zijn altijd bereid de deelnemersbijdrage toe te lichten. Bij tussentijds stoppen met een productie is er helaas geen mogelijkheid tot restitutie van het deelnamegeld.

Wij vinden dat geld geen reden mag zijn om van deelname af te zien. Over de manier van betaling van je bijdrage kunnen we altijd met elkaar in gesprek.

Waar we op letten
Als je in een voorstelling wilt spelen, moet je niet bang zijn om jezelf te laten zien, dus daar letten we op. Ook vinden we het belangrijk dat je goed kunt samenwerken met de regisseur en met de andere auditanten. Wij zijn op zoek naar teamspelers. Daarnaast betekent spelen bij Theaterfirma LINEA REKTA hard werken, dus we willen weten of je dat ziet zitten.

Uitslag
Uiterlijk een week na je auditie hoor je of je bent ingedeeld en bepaal jij of je mee wilt spelen. Daarna ben je onderdeel van de voorstelling en wordt er op je gerekend.

Betaalwijze
Wil jij, of wil een van je kinderen meespelen in een voorstelling, maar is de deelnemersbijdrage te hoog? Dan zijn er nog steeds mogelijkheden.

Stichting Meedoen Zwolle
Stichting Meedoen is een onafhankelijke stichting die in de gemeente Zwolle steun verleent aan kinderen van huishoudens met een inkomen tot 110% van het minimuminkomen (bijstandsnorm) of wanneer er sprake is van een lopende schuldregeling of schuldsanering. De stichting levert per kind of jongere tot wel € 350,00 bijdrage voor culturele activiteiten, afhankelijk van de situatie. Kijk op meedoenzwolle.nl voor meer info en het aanvraagformulier.

Jeugd Cultuurfonds
Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of lessen kunnen volgen aan een muziekschool of een andere instelling voor actieve kunstbeoefening. Kijk op www.jeugdcultuurfonds.nl voor de voorwaarden.

SLUIT JE AAN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste info over nieuwe voorstellingen, korting en extra’s!