Sidebar Content:

CREDITS

Concept & regie: Jordi Ian Jonathan Kwakkel 
Spel: Myrthe Brinckmann, Sarah Kriek, Sam Kwakkel, Eva Peelen, Kiki Peelen 

In samenwerking met De Vrijstaat en Sharing Arts Society, met speciale dank aan Daphne de Bruin. 

Introtekst:

2021

De 'coronaproof' variant van de Sint Maarten Parade: dat is de ronde van Sint Maarten. Een route van licht voor iedereen, door het nieuwe centrum van Utrecht Leidsche Rijn. 

De Ronde van Sint Maarten is een magisch openluchtfeest in hartje Leidsche Rijn, op vrijdag 5 en zaterdag 6 november van 18 tot 22 uur. Je loopt een route van ruim een uur langs tientallen lichtsculpturen en wordt onderweg verrast door optredens van koren, orkesten, dansers, clowns en theatrale acts.

Ieder jaar kiezen we een actueel thema en koppelen dit aan de strijd tegen armoede. Het thema in 2021 is ‘kansen om te leren voor iedereen, je hele leven lang’. Wat je tegenkomt in de Ronde is hiervan een creatieve verbeelding. Doneer aan onze inzamelingsactie Geef om je Stad; je geeft aan Stichting Noodhulp Utrecht en zorgt dat de workshops, masterclasses en materialen voor lampions gratis kunnen blijven voor iedereen!

In 2021 nam Theaterfirma LINEA REKTA voor de derde keer op rij deel aan het lichtfeest van Sint Maarten.
Geïnspireerd op het thema van 2021 maakte zij een performance waarbij een viertal clowns naar school gaan om op uiterst effectieve en neo-liberale wijze te leren hoe zij een manager kunnen worden.